Santa Isabel d 'Aragò i Sant Joaquim

parroquia@santaisabelysanjoaquin.org

Teléfon: 934364135

 

© sidaisj/JLTG 2012

Trúcans: 93 436 41 35

NOSTRA PARRÒQUIA

 DADES DE LA HISTÒRIA DE LA PARRÒQUIA DE SANTA ISABEL D'ARAGÓ

 

Va ser creada el 16 de Juny de 1946 pel Dr. D. GREGORIO *MODREGO CASAUS, Bisbe de Barcelona.

 

Mn. MANUEL BERENGUER *TRISTANY va ser el seu primer rector. Va prendre possessió de la mateixa el dia 5 de desembre de 1948 a l'Església de Sant Joaquín dels Pares Mínims.

 

El dia 10 de desembre del mateix any, sense tenir església, va fixar la seva residència en la parròquia, actuant primer en una classe del grup escolar "EMILI *JUNCADELLA" i en la capella de la Clínica Victòria.

 

El 23 d'Abril de 1949, el Bisbe de la diòcesi Dr. *MODREGO, va beneir solemnement el local destinat a Església Parroquial i el dia 24 del mateix mes es trasllada el Santíssim a l'Església de Santa Isabel D'*Aragó, des de l'Església de Sant Joaquim dels Pares Mínims. A partir de llavors les misses i altres actes de culte es van fer en el local de la C/ Garrotxa, 8, baixos, on es va instal·lar la primera església.

 

En 1971 sent Rector Mn. MATEO *TERRATS, la parròquia va adquirir uns baixos en la Calli Art, 9-13, que es va a adaptar a les noves necessitats de la parròquia.

 

El 25 de desembre de 1971 se celebra la primera missa en el nou temple.

 

La parròquia va estar en aquests locals fins al mes de novembre de 1991 data en què es trasllada a l'església dels Pàg. Mínims, situada en la C/ Oblit.

 

El 24 de novembre de 1991, amb l'assistència del Vicari General Dr. JAUME *TRASERRA, va prendre possessió de la parròquia el P. GERARDO FONT, O.M., com a rector de la mateixa.

 

El Consell Parroquial, amb data 11 de juny de 1992, va decidir demanar al Sr. Arquebisbe poder afegir al titular, que la parròquia ja tenia el de Sant Joaquín, fet que va ser concedit per decret 31/92 i va entrar en vigor l'1 d'octubre del mateix any.

 

DADES HISTÒRIQUES DE L'ESGLÉSIA DE SANT JOAQUIN

 

El 2 de desembre de 1901 es posa la primera pedra, sent llavors Bisbe de Barcelona l'Emm.. Cardenal *CASAÑAS.

 

El 17 d'agost de 1902 es beneeix la capella de la nova església en construcció i s'instal·la definitivament la comunitat de religiosos Mínims en la barriada del *Guinardó.

 

Les obres, que portaven bon ritme, queden parades i mitjà destruïdes durant la "Setmana Tràgica" del 27 de juliol de 1909.

 

Reconstruïts el convent i la capella, el 20 d'agost de 1910, tornen els religiosos, alhora que es continuen les obres de l'església amb fortes dificultats per falta de recursos econòmics.

 

El 24 de març de 1916 té lloc la benedicció i la inauguració del campanar, diverses campanes i el rellotge de la façana de l'església.

 

El 8 de setembre de 1917 es beneeix solemnement l'església dedicada a Sant Joaquim, per ser patró de la barriada i en memòria del Papa *reinante LEÓN XIII, JOAQUÍN *PECCI.